- A töltelékhez
1,5 dl feketekávé
12 dkg csokoládédara
1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
20 dkg kristálycukor
6 db tojássárgája
12 dkg Rama - A tésztához
fél zacskó Dr. Oetker Sütőpor
3 evőkanál rétesliszt
20 dkg darált dió
12 dkg kristálycukor
6 db tojásfehérje
Elkészítés
A felvert tojásfehérjékhez apránként hozzáadjuk a cukrot, a diót, a lisztet és sütőport. Könnyedén összekeverjük, a masszát egy kikent sütőformába öntjük, és előmelegített sütőben 25 percig sütjük 170 °C fokon. Kihűtjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a csokoládéport és a feketekávét. Folyamatos kevergetés mellett kis lángon főzzük, amíg besűrűsödik. Amikor lehűlt, a kihabosított Ramával összekeverjük, aztán a krémet rákenjük a tésztára. A kihűlt süteményt kockákra vágjuk, és a szeleteket egy-egy szem kávéval díszítjük.